torsdag, januar 27, 2005

Kom smag

Torsdag aften, familien er ude at købe ind og pludselig er der noget der fanger mit øje. Lige der på hylden over den hakkede tyske discount oksekød står det. Med fin skrift på den lille rød-hvide pose frikadellemiks står der "Dansk Smag" - Hvad er det??
Havde der nu stået noget i stil med "hvidløgssmag" eller "kødsmag" eller sågar "forbedret smag" - men "Dansk smag"?
Mysteriet opklares en smule ved synet af den nye type frikadellemiks der står lige ved siden af - faktisk har jeg glemt hvad dens smag var, men pointen har jo klart været at oplyse om at der er forskel. Det er vist her at andre fødevareproducenter plejer at bruge betegnelsen "Clasic" eller "Original" om originalproduktet. Ikke fordi jeg ynder de betegnelser heller, men de må da siges at være lidt mere informative end "Dansk".
Måske det bare er mig, måske de har udviklet en revolutionerende ny smag der får frikadellerne til at smage af Danskere?
Eller - måske det er ligesom med teflonpanderne, der som vi jo alle ved er en sidegevinst, et "spin-off" af rumforskningen - eller var det brintbombeforskning, eller?. Nuvel, kunne disse frikadellemiks med dansk smag være et spin-off" af Dansk Folkepartis forskning udi produkter til madkasseordningen?

Jeg ved det ikke, men måske vi bare bruger en kogebog næste gang vi skal have frikadeller.



1 Comments:

At 3:33 PM, Anonymous Anonym said...

Det hakkede kød røres med mel og æg. Løget rives og røres med. Mælken kommes i lidt ad gangen. Salt og peber kommes i. Farsen hviler en halv times tid. Fedtstoffet smeltes på panden. Det er vigtigt at fedtstoffet er godt varmt. Frikadellerne formes med en spiseske og kommes på panden. Varmen dæmpes og frikadellerne steges færdig.

(hentet fra nettet - men er ellers en del af enhver "Dansker"'s - med klassisk smag - barnelærdom)

 

Send en kommentar

<< Home

Blog Network: